Effektiv, skonsam torkningsteknik

Effektiv, skonsam torkningsteknik

Internationellt stark torkningsteknologi som inkluderar konventionell torkningsteknik, kombinationsteknik såsom mikrovågsstödd lufttorkning, torkning med infrarödteknik mm. Torkning av t ex spannmål och andra livsmedelsråvaror, livsmedelsprodukter etc.

Erbjudande

Testbädden erbjuder möjligheter att utforma, utveckla och validera konventionella såväl som alternativa torkningsprocesser samt att testa och ta fram underlag för implementering av mer energieffektiv torkningsteknik.

  • Testbädd livsmedelsprocesser – alternativ och konventionell teknologi för värmebehandling med ett flertal tillämpningar inom torkning. Innefattar bl a mikrovågsstödd torkning, torkning med infrarödteknik och impingement samt kombinationstekniker för torkning. 
  • Testbädd torkning av spannmål och grödor. Innefattar bl a torkning med konventionell teknik, mikrovågsstödd torkning och IR-torkning.

Fakta

Testbäddsnamn

Effektiv, skonsam torkningsteknik

Etableringsår

1950

Testbäddskategori

Isolerade miljöer (IM)

Bransch

Livsmedel och jordbruk

Ämnesområde

Jordbruk och livsmedel

Region

Region Kronoberg, Region Stockholm, Västra Götalandsregionen

Besöksadress

Frans Perssons väg 6
40229 Göteborg
Sverige

Ägare

RISE

Birgitta

Kontaktperson

Birgitta Raaholt

Senior Forskare

  +46 10 516 66 57
  birgitta.raaholt@ri.se

Läs mer om Birgitta