Infrastructure and Cloud datacenter test Environment

Infrastructure and Cloud datacenter test Environment

En testbädd för digitalisering och IT-infrastruktur.

Erbjudande

Ett forskningsdatacenter som hanterar projekt och provning inom alla delar av stacken; inkommande infrastruktur och byggnation av datacenterfastigheter liksom cloudapplikationer, IT-arkitektur och maskininlärning.

  • Datacentret ligger i en lagerbyggnad på gångavstånd från Luleå tekniska universitet och består av tre olika moduler som används för provning och forskning. Därutöver finns även en demoyta med plats för ca. 50 personer.
     
  • Den första modulen är en miljö optimerad för att testa IT/cloudrelaterade applikationer och big datahantering. Mätdata från ca. 30 000 mätpunkter och sensorer samlas in och analyseras för att kunna modellera och optimera arkitekturen. Den andra modulen är mer flexibel i sin fysiska setup och är därför optimal för all provning relaterad till byggnadens konstruktion och infrastruktur. Den är utrustad med snabbkopplingar för el, vatten och nätverk för att möjliggöra snabbt och enkelt utbyte av utrustning. Den tredje modulen är specifikt uppbyggd för provning och experiment rörande datacentret som en del av energisystemet.

Fakta

Testbäddsnamn

ICE

Etableringsår

2016

Testbäddskategori

Isolerade miljöer (IM)

Bransch

IKT och telekom

Ämnesområde

Digital infrastruktur

Region

Region Norrbotten

Besöksadress

Björkskataleden 112
973 47 Luleå
Sverige

Ägare

RISE